فدراسیون و هیأت استان؛ مقصران افول ورزش زورخانه ای کردستان
هومن کرباسی ورزشکار رشته ورزش زور خانه ای دانشجو کارشناسی ارشد حقوق که 35 عنوان کشوری و بینالمللی ورزش باستانی را کسب کرده و عضو تیم ملی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان کشور و کاپیتان یک دهه اخیر تیم کردستان در رقابتهای مختلف کشور بوده است در مورد وضعیت هیأت ورزش زورخانه ای کردستان گفت: ورزش باستانی کردستان در سالهای گذشته سرآمد این رشته در کشور بود که متأسفانه فدراسیون برای اینکه کردستان در بحث قهرمانی افت کند از دودستگی که در میان جامعه ورزشی این رشته در استان بود سوء استفاده کرد اجازه نداد هیأت استان سر و سامان بگیرد.
کرباسی ادامه داد: هیأت ورزش زورخانه ای کردستان حدود 2 سال بدون رئیس و با سرپرست متعدد اداره میشد تا اینکه آقای محمدی با رأی اعضای مجمع به عنوان رئیس هیأت انتخاب شد در طول 6 ماهی که ریاست این هیأت را بر عهده دارد به علت اینکه سابقه مدیریت در ورزش را ندارند در کادر هیأت از یک سری افراد که رزومه قوی ندارند استفاده میکنند که این افراد مخالف ورزش قهرمانی هستند و هدف نهایی آنها این است که هیچ گونه قهرمانی در ورزش باستانی فعالیت نکند این رشته به همان روش سنتی قدیم ادامه پیدا کند، با اقداماتی که انجام دادهاند باعث دلزدگی قهرمانان این رشته شدهاند
وی ادامه داد: تیم نونهالان که چند ماه با تمرین کردن خود را آماده حضور در مسابقات کشوری کرده بود به علت تصمیم اشتباه هیأت به رقابتهای کشور اعزام نشدند، متأسفانه رئیس هیأت هیچ برنامه ای ندارد از فدراسیون خط میگیرید سرپرست دبیری فدراسیون که یک اصفهانی هستند و با استان کردستان در بحث قهرمانی رقابت چندین ساله دارند به عنوان کسی که به رئیس هیأت استان خط میدهد شناخته میشود. به علت شرایط بدی که در هیأت به وجود آمده است اکثر پیشکسوتان، قهرمانان و ورزشکاران این رشته در شهر سنندج حدود 20 روز است که تمرین نمیکنند، چون محلی برای تمرین ندارند!
این قهرمان ورزش باستانی در پاسخ به این سؤال که از در دورانی که در ورزش زورخانه ای فعالیت دارد، عملکرد کدام رئیس هیأت بهتر بوده است گفت: من با چند رئیس هیأت کار کردهام دوران ریاست آقای خسرو ساکی، دکتر بابابی و دکتر نصرالهی زاده برای توسعه این رشته تلاش کردند و در کار خود هم موفق بودند ولی بعد از آنها ورزش زورخانه ای کردستان رو به افول نهاد.
کرباسی در پایان سخنان خود اظهار داشت : زمانی که آقای محمدی به عنوان سرپرست منصوب شدند دودستگی در میان اعضای این هیأت وجود داشت که قول دادند آن را رفع کنند اما وقتی که به عنوان رئیس هیأت در مجمع انتخاب شدند نه تنها این دودستگی را رفع نکردند، بلکه باعث ایجاد چنددستگی در میان فعالین این ورزش شدند! به هر حل آقای محمدی سه ماه است از استان رفتهاند طبق اساسنامه نمیتواند رئیس هیأت بمانند و 15 نفر از اعضای مجمع انتخابات درخواست مجمع فوقالعاده و برکناری وی را دادند که منتظر هستیم ببینم اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون چه اقدامی انجام میدهند، امیدواریم هر چه زودتر تکلیف هیأت ورزش زورخانه ای کردستان مشخص شود و این رشته به دوران اوج خود در گذشته برگردد.
رئیس هیأت استان به قولهای خود عمل نکرد
امیر صلواتی که از سال 76 ورزش زورخانه ای را شروع کرده است تا سال 85 بیش از 10 عنوان تیمی ورزش زورخانه ای را کسب کرد، از سال 85 هم به جرگه داوران این رشته پیوسته تا اینکه در سال 94 حکم مدرسی داوری را دریافت کرد در بیش از 200 مسابقه کشوری، بینالمللی و آسیایی را قضاوت کرده است در مورد وضعیت ورزش زورخانه ای استان گفت: من خودم یکی از نامزدهای ریاست هیأت استان بودم تا اینکه بعد از برگزاری چند جلسه با آقای محمدی رئیس هیأت استان که اظهار داشتند (من در بحث فنی تخصص ندارم از نفرات فنی در کادر هیأت استفاده میکنم) با این سخنان وی قانع شدم به نفع او کنار کشیدم.
صلواتی ادامه داد: آقای محمدی رئیس هیأت استان بر مشورت و خرد جمعی تاکید داشت ما هم از این تصمیم استقبال کردیم، اما وقتی به عنوان رئیس هیأت انتخاب شد به این گفته خود عمل نکرد برای مثال رئیس هیأت استان در جلسه ای که با حضور پیشکسوتان این رشته برگزار شد، مصوب کردند مرشد نوروزی که در زورخانه شهید شکوهی بود در ماه دو جمعه در زورخانه پهلوان نادر باشد و دو جمعه دیگر آقای شهریار کردی، شاهو حسینی و اکبر عربیان باشد ما از این پیشنهاد استقبال کردیم اما 10 روز از این مصوبه نگذشته بود که طی نامه ای اعلام کرد باید 4 جمعه در اختیار مرشد نوروزی باشد با این اقدام وی مشخص شد به دنبال ایجاد صلح و آشتی نیست.
این مدرس داوری اظهار داشت: به هر حال با اقداماتی که در طول دوران ریاست هیأت استان مشاهده کردیم، 15 نفر از اعضای مجمع درخواست برگزاری و مجمع فوقالعاده برای برکناری ایشان را دادیم و چون 3 ماه است از استان خارج شدهاند بر طبق اساسنامه هیأت های ورزشی نمیتواند رئیس هیأت باشند که در این زمینه هم اداره کل ورزش و جوانان کم کاری کردند خیلی دیر با فدراسیون مکاتبه کردند در حال حاضر هم منتظر تعین تکلیف این هیأت هستیم.
صلواتی ادامه داد: یکی از تصمیمات اشتباه رئیس هیأت استان تغییر رئیس هیأت سنندج حاج شهریار کردی بود که یکی از بانیان صلح آشتی در زورخانه بود. در حال حاضر هم ورزش یک شیفت از ورزشکاران را حذف کردند که بیش از 80 نفر هستند و شامل قهرمانان کشوری و داوران و مربیان ملی میباشند، این افراد برای تمرین به دیگر شهرستانها میروند که اگر خدای نخواسته برای فردی حادثه ای رخ بدهد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
وی در مورد اهمیت زورخانه پهلوان نادر سنندج گفت: در شهر سنندج 4 زورخانه داریم که به جزء زورخانه پهلوان نادر بقیه آنها شخصی هستند، زورخانه پهلوان نادر تنها زورخانه ای دولتی است که عامالمنفعه است به همه تعلق دارد هیچ کس نمیتواند ادعا کنند که صاحب این زورخانه است و اجازه ندهند کسی در آن ورزش کند.
صلواتی گفت: من اولین مدرس داوری غربی کشور هستم که از سال 94 این حکم را دریافت کردم، متأسفانه دبیر فدراسیون که میانه خوبی با برخی از قهرمانان و پیشکسوتان این رشته در استان ندارد، مدتی قبل در بی خبری محض برای 8 نفر از نفرات کلاس یک روزه داروی درجه 3 را برگزار کرد که در نوع خود جالب توجه است چون حداقل زمان تدریس در کلاس داوری 30 ساعت است این آقا چطور این کلاس در یک روز برگزار کرده است جای سؤال است؟
مدرس داوری ورزش باستانی گفت: در یکی از جلسات که تعدادی از پیشکسوتان حضور داشتند، رئیس هیأت استان عنوان کرده است (به فدراسیون گفتهام از امیر صلواتی به عنوان کمیته فنی و داور استفاده نکنند) یعنی با این رئیس هیأت و دیدگاهش نباید انتظار رشد و توسعه این ورزش زورخانه استان را داشته باشیم! من هم از مسئولیت کمیته داوران هیأت استان استعفا دادم حاضر به همکاری با وی نشدم.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: به خاطر عملکرد ضعیف رئیس هیأت ورزش زورخانه ای کردستان وضعیت بسیار بدی دارد و ما انتظار داریم اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش باستانی به قانون عمل کنند هر چه زودتر وضعیت هیأت استان را مشخص کنند و سرپرستی بی طرف تا برگزاری مجمع انتخابات منصوب کنند تا بیشتر از این ورزش زورخانه ای استان دچار خسران نشود.
فدراسیون عامل اصلی اختلافات در هیأت کردستان است
کاوه فقیه سلیمانی که از سال 78 وارد گود زورخانه شده از سال 79 در تیمهای ورزش زورخانه ای کردستان حضور دارد و سه مقام اول انفرادی کشور در بخش سنگ، دو مقام اول ورزش تیمی زورخانه ای کشور، مقام اول رقابتهای گردان گود کشور و 2 سال دبیری هیأت سنندج را در رزومه خود دارد، گفت: مشکل حال حاضر ما فدراسیون است! نمیدانم فدراسیون و به خصوص دبیر فدراسیون ورزش زورخانه ای چه مشکلی با کردستان دارد که باعث و بانی وضعیت نامطلوب برای این هیأت شدهاند البته منیت و خودخواهی تعداد محدودی که فقط به فکر منافع مادی خود هستند در به وجود آوردن این وضعیت بی تأثیر نبوده است.
وی در توضیح ماجرا گفت : آقای محمدی رئیس هیأت استان و دبیر فدراسیون، آقای شهریار کردی که رئیس هیأت سنندج بود را واسطه کردند که میان جامعه ورزش زورخانه ای کردستان صلح و آشتی برقرار کند که این کار انجام شد اما در واقع این اقدام آنها برنامه ریزی شده و با هدف حذف قهرمانان این رشته بود، آقای محمدی حدود 3 ماه است از استان رفتند اما همچنان رئیس هیأت است و مشغول تغییر دادن رئیس هیأت شهرستانها و حذف قهرمانان از این ورزش میباشد.
فقیه سلیمانی اظهار داشت: متأسفانه ورزش زورخانه کردستان از اختلاف و دودستگی رنج میبرد، زمانی که من ورزش قهرمانی را شروع کردم به خاطر دودستگی که وجود داشت از یک سری مسابقات حذف شدم به واسطه کسانی که طرفدار سردم و ورزش سنتی بودند به همین خاطر من با 40 سال سن، 5 مدال کشوری دارم در حالی که حداقل باید 30 مدال داشتم! حتی در مسابقات گردان گود که عنوان قهرمانی کشور را کسب کردم همان آقایان به من میگفتند که «شرکت نکن چون نمیتوانی مسابقه بدهی و ضایع میشوی» شکر خدا توانستم مقام اول کشور را کسب کنم.
این قهرمان ورزش زورخانه ای در ادامه گفت:چند روز قبل بدون اطلاع قبلی و اعلان عمومی توسط دبیر فدراسیون دوره داوری در سنندج برگزار شد که اکثر نفرات آنها مدرک دیپلم ندارند و این دوره کمتر از یک روز طول کشید و همه نفرات هم قبول شدند! من سال 1400 به عنوان تنها نماینده کردستان در دوره داوری شش روزه که در شاهرود برگزار شد، حضور داشتم که از کلاس 56 نفر 17 نفر قبول شدند و من بالاترین نمره را کسب کردم. سؤال ما این است چرا بدون اطلاع این دوره برگزار شد و آیا در یک روز میتوان تمام مباحث داروی را تدریس کرد؟ و از همه مهمتر همه نفراتی که در این دوره حضور داشتند چطور قبول شدهاند!.
فقیه سلیمانی در پایان سخنان خود اظهار داشت: هیأت استان به مهره ای در دست فدراسیون تبدیل شده است تا قهرمانان، افراد فنی و دلسوزان این رشته از جمله علیرضا غلامی، شهریار کردی، اقبال محمدی، امیر صلواتی، هومن کرباسی، سوران اله ویسی و … را خانه نشین کند تا نامی از کردستان در ورزش باستانی کشور نماند! البته توسط دبیر فدراسیون برای هیأت چند استان دیگر مثل کرمانشاه، مرکزی، لرستان و آذربایجان غربی حاشیه های ایجاد شده است. خوشبختانه انتخابات فدراسیون چند ماه دیگر برگزار میشود که امیدوار هستیم این بار فردی دلسوز به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شود که هیچ استانی برای او فرق نداشته باشد.
زورخانه پهلوان نادر نباید در اختیار افراد خاص باشد
آرمین زندی از سال 88 وارد گود زورخانه شده است تا کنون 19 عنوان کشوری و سه مدال بینالمللی را کسب کرده است و به عنوان مربی هم سه سال تیمهای رده پایه استان را روی سکو برده است در حال حاضر تنها داور فعال کردستان در مسابقات کشوری است، چهار مسئول کمیته آموزش و امور اداری هیأت ورزش زورخانه ای کردستان و سه دبیر هیأت شهرستان سنندج از جمله رزومه کاری زندی میباشد و از همه مهمتر تنها فرد کردستانی است که توانسته در میل بازی حرکتی را به نام خود در فدراسیون ورزش زورخانه ای ثبت کند.
این قهرمان رشته باستانی در وضعیت حال حاضر ورزش زورخانه کردستان گفت: بانی و مقصر اصلی وضعیت بغرنج هیأت استان فدراسیون ورزش زورخانه ای کشور است! از زمانی این رئیس فدراسیون سر کار آمد چشم دیدن موفقیتهای استان کردستان را نداشت از همه ابتدای شروع کار فدراسیون جدید در مسابقات کشوری در حق ورزشکاران کردستانی ظلم میکردند با این کار کم کمک قهرمانان ما را بی انگیزه کردند و بعد از این کار به دنبال لطمه زدن به هیأت کردستان بودن به طوری که حدود سه سال هیأت کردستان با سرپرست و نفراتی که خودشان معرفی میکردند اداره میشد.
زندی ادامه داد: وقتی رئیس جدید هیأت استان هم انتخاب شد گفت (هیأت را با خرد جمعی، مشورت با بزرگان این رشته و استفاده از نفرات فنی اداره میکند و اولویت من تیمهای پایه است) ولی در اولین مسابقه که رقابتهای قهرمانی کشور نونهالان بود تیم کردستان را به مسابقات اعزام نکردند! گفتند (این نفرات به درد مسابقات کشوری نمیخورند) در حالی که ورزشکاران این رده سنی برای کسب انگیزه در مسابقات شرکت میکنند و هدف رده سنی نونهالان کسب مدال نیست در اکثر رشته های ورزشی به صورت جشنواره برگزار میشود تا انگیزه آنها را برای ادامه کار افزایش دهند.
وی اظهار داشت: زمانی که آقای محمدی به عنوان رئیس هیأت استان فعالیت خود را شروع کردند من را با توجه به تجربه ای که داشتم به عنوان مسئول کمیته آموزش هیأت استان انتخاب کردند، پیشنهاد برگزاری چندین دوره آموزشی از جمله مربیگری درجه 2 و داوری درجه 3 را ارائه دادم که متأسفانه درخواست برگزاری هیچ دوره آموزشی را به فدراسیون ندادند به همین علت از مسئولین کمیته آموزش استعفا دادم در متن استعفا نوشتم این آقایان را از نظر شخصیتی قبول دارم اما از نظر فنی نه، دبیر هیأت باید فنی و اجرائی باشد. انتظار داشتم رئیس هیأت استان علت استعفای من را میپرسید در عوض دبیر هیأت با ادبیات نامناسب در فضای مجازی با من برخورد کرد.
زندی گفت: من خودم داور هستم برای کارگاه های بازآموزی و آموزش قوانین جدید بیش 2 روز در کارگاه هستم اما دبیر فدراسیون به تازگی در کمتر از یک روز دوره داروی در کردستان برگزار کردهاند! که خیلی جای سؤال است هم زمان دوره و هم نفراتی که در آن حضور داشتهاند بیش از 80 درصد از نفراتی که در این دوره شرکت کردهاند تا کنون از نزدیک مسابقه کشوری را ندیدهاند با اصول اولیه این ورزش آشنا نیستند! جالب اینکه همه نفرات حاضر در دوره قبول شدهاند.
این قهرمان ورزش باستانی کشور اظهار داشت: چندی قبل تیم نوجوانان استان خود را برای مسابقات کشوری آماده میکرد که مربی تیم درخواست ادوات سه وزن ورزش زورخانه سنگ و کباده داشت که هیأت استان گفت تهیه کردیم اما سه روز قبل از مسابقه در اختیار نفرات قرار گرفت و فرصت کافی برای تمرین با ادوات را نداشتند چون این تجهیزات قلق خواست خود را دارد حداقل باید یک ماه تمرین کنید به هر حال تیم به مسابقات اعزام شد یک مدال طلا و یک برنز را کسب کردند که با توجه به شرایط موجود نتیجه قابل قبولی بود، اما هیأت استان اعلام کرد باید بررسی شود که چرا این تیم نتیجه نگرفت! در حالی که کادر فعلی هیأت به خصوص دبیر هیأت از نظر فنی در حدی نیستند که بتوانند در باره مسائل فنی نظر بدهند. ما قهرمانان زیادی داریم که از نظر فنی میتوانند به عنوان دبیر هیأت استان فعالیت کنند اما متأسفانه رئیس هیأت کسی را به عنوان دبیر انتخاب کرده که جامعه ورزش باستانی وی را قبول ندارد.
زندی در مورد راه کار برون رفت از وضعیت موجود گفت: از مدیر کل ورزش و جوانان انتظار دارید بر طبق اساس نامه های هیأت های ورزشی رفتار کند و رئیس هیأت را که به 2 دلیل عدم حضور در استان و درخواست مجمع فوقالعاده شرایط ریاست را ندارد بر کنار کند که متأسفانه تا کنون این کار را نکردند.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت زورخانه پهلوان نادر یک مکان عمومی ورزش و تنها زورخانه دولتی و پایگاه قهرمانی ورزش باستانی شهر سنندج است که خواستگاه اکثر قهرمانان این رشته میباشد نباید در اختیار یک سری افراد خاص باشد که فقط به فکر ورزش سنتی و کسب درآمد هستند و مخالف ورزش قهرمانی! در حالی ورزش سنتی باستانی را در خانه هم میشود انجام داد اما ورزش قهرمانی نیاز به تجهیزات دارد باید در زورخانه در حین رقابت انجام شود لذا از اداره ورزش و جوانان شهرستان سنندج که متولی ورزش این شهر است انتظار داریم به این موضوع ورود کند و سانس های زورخانه پهلوان نادر به طور عادلانه تقسیم شود.
بعد از شنیدن صحبتهای منتقدین هیأت ،نظر اداره کل ورزش و جوانان کردستان را در مورد درخواست مجمع فوقالعاده و اجرای ماده پنج اساسنامه هیأت های ورزشی پرسیدم که گفتند «نامه را به فدراسیون ورزش زورخانه ای ارسال کردیم رئیس فدراسیون که رئیس مجمع هستند اعلام کرده تا پایان سال قصد برگزاری مجمع فوقالعاده و تغییر رئیس هیأت کردستان را ندارد» به هر حال باید منتظر ماند و دید پیگیریهای افراد منتقد در نهایت به نتیجه میرسد یا نه؟