دبیر هیأت بسکتبال :
برگزاری لیگ استانی بعد از 12 سال
آرش برادری دبیر هیأت بسکتبال کردستان هدف از این نشست خبری بیان مشکلات این رشته ورزشی عنوان کرد و گفت: امیدواریم این جلسه کارگشاه باشد با انعکاس آنها توسط رسانه ها استان مسئولین به فکر به بر طرف کردن مشکل اصلی بسکتبال کردستان یعنی نبود حامی مالی باشند.
برادری در ادامه به ارائه خلاصه گزارشی از عملکرد هیأت طی 14 ماه گذشته پرداخت و گفت: بلافاصله بعد از مشخص شدند رئیس هیأت تمرینات تیم برای حضور در لیگ دسته یک کشور شروع شد و با بازیکنان بومی نتایج قابل قبولی گرفتیم از 16 بازی موفق به کسب 12 برد شد، تشکیل تیمهای پایه یکی دیگر از اقدامات هیأت بود که بعد از استعدادیابی در تمام شهرستانها استان بازیکنان مستعد مشخص و به اردوی آماده سازی دعوت شدند و تیم نونهالان دختران و پسران به جمع 8 تیم برتر کشور راه پیدا کرد.
دبیر هیأت بسکتبال کردستان ادامه داد: در بخش آموزش اقداماتی انجام شد که کم نظیر بود! در بحث مربیگری که مهمترین بخش است با برگزاری کلاس درجه سه 40 نفر مربی را به مربیان بسکتبال اضافه کردیم و در بحث داوری با برگزاری 2 دوره بیش از 70 نفر داور را آموزش دادیم که میانگین سن آنها 18 سال است با این هدف که در سن 24 سالگی به عنوان داور درجه یک و ملی در لیگ بسکتبال قضاوت کنند.
میزبانی مسابقات جشنواره مینی بسکتبال منطقه غرب کشور یکی دیگر از اقدامات هیأت بسکتبال بود که برادری به آن اشاره کرد و گفت: میزبانی سه دور لیگ جوانان منطقه کشور و برگزاری لیگ استانی رده نونهالان و نوجوانان بعد از 12 سال کار ارزشمندی بود که با کمک هیأت بسکتبال سنندج انجام شد این کار باعث شد بازیکنان در فضای مسابقه و تماشاچی قرار بگیرند در مسابقات کشوری با استرس کمتری بازی کنند و تیم نتیجه بهتری بگیرد.
بخش دیگری از سخنان دبیر هیأت بسکتبال کردستان به حضور در لیگ اختصاص داشت و گفت: با توجه به عملکرد مثبت هیأت و رایزنی که با فدراسیون بسکتبال داشتیم موفق شدیم امتیاز لیگ حرفه ای را بگیریم که ارزش آن بیش از 500 میلیون تومان بود که متأسفانه به دلیل نبود اسپانسر نتوانستیم در این رقابتها حضور پیدا کنیم. اما برای حضور در لیگ ملی بازیکنان تیم از خرداد ماه تمرینات خود را شروع کردهاند که امیدواریم این بار اسپانسری برای تیم پیدا شود، در تلاش برای جذب حامی مالی هستیم و هر کس اسپانسری برای تیم پیدا کنند به عنوان پاداش 10 تا 20 درصد از مبلغی که حامی مالی کمک میکند را به آن شخص پرداخت میکنیم.
دبیر هیأت بسکتبال گفت: شرکتهای زیادی در سطح استان داریم که باید به مسئولیت خود در قبال ورزش عمل کنند که نمونه آن معادن طلا، سنگ، پتروشیمی، فولاد صبا نور، سیما بیجار، تراکتورسازی و … هستند که ما با اکثر آنها مکاتبه کردیم که متأسفانه هیچ کمکی به ورزش نمیکنند و یا شهرداری در اکثر شهرها تیمداری میکند اما در استان کردستان شهرداریها هیچ تیمی را حمایت نمیکنند که واقعاً جای سؤال است؟ برای حل این معضل باید هرچه زودتر شورای عالی ورزش استان با ریاست استاندار کردستان تشکیل شود.
برداری در پایان سخنان خود اَظهار داشت: اداره کل ورزش و جوانان برای اینکه مردم را ترغیب کند که در یک همایش پیاده روی حضور داشته باشند میلیاردی هزینه میکند اما ما با یک مسابقه به راحتی ورزشگاه را لبریز از تماشاچی میکنیم چون این رشته پرطرفدار است و علاقمندان زیادی دارد. هیأت بسکتبال روند رو به رشد را طی میکنند و بیش از 98 درصد جامعه بسکتبال با هیأت همراه هستند برای ادامه این روند نیازمند حامی مالی هستیم و انتظار داریم مسئولین، هر شخص و ارگانی که میتوانند کمک حال ما باشند.
رئیس هیأت بسکتبال کردستان :
بسکتبال در مسیر رشد، اما نیازمند حمایت
امیر جماران رئیس هیأت بسکتبال کردستان در این نشست با اشاره به اینکه توقع از بسکتبال زیاد است گفت: با توجه به علاقمندان بیشمار مردم دوست دارند بسکتبال همیشه در لیگهای کشوری حضور داشته باشد برای حضور در لیگ هم نیازمند حامی مالی هستیم ما به تنهایی صدایم به جای نمیرسد که امیدواریم با کمک رسانه ها مسئولین و کسانی که توان مالی دارند مجاب شوند از این رشته پر طرفدار حمایت کنند.
جماران اظهار داشت: طی اقدامات که توسط هیأت استان انجام گرفته است بر اساس ارزیابی فدراسیون کردستان جزء 8 هیأت برتر کشور هستیم. در ابتدای کار اهداف اولیه برای خود ترسیم کرده بودیم که به آن رسیدهام اما خودمان راضی نیستم در تلاش برای رشد بیشتر هستیم. یکی از برنامه های ما برگزاری لیگ استانی بود که با کمک رئیس هیأت شهرستان این کار را انجام دادیم.
وی ادامه داد: در انتخاب مربیان و بازیکنان تیمهای منتخب دقت کردیم که بر اساس توانایی آنها را انتخاب کنیم که نتیجه این انتخاب صحیح حضور تیمهای نونهالان دختر و پسر در میان 8 تیم برتر کشور است و یا در انتخاب رئیس هیأت شهرستان سنندج کسی را انتخاب کردیم که تحول بسیار خوبی در این هیأت به وجود آورد و با برگزاری کلاسهای متعدد مربیگری و داوری سطح دانش آنها را ارتقاء داد.
رئیس هیأت بسکتبال کردستان با بیان اینکه اولین قدم ما ایجاد نظم و انضباط در هیأت بود گفت: به دلایل نبود نظم در هیأت گذشته نفراتی به اداره کل ورزش و جوانان مراجعه میکردند و خواسته های کوچکی مالی از قبیل توپ و لباس داشتند که شأن این رشته را پایان آورده بودند ما از این کار جلوگیری کردیم و با مطالبه گیری از بخش دولتی و نیمه دولتی خواستار حق ورزش و به خصوص بسکتبال شدیم در نهایت سال گذشته لاستیک بارز را مجاب کردیم از بسکتبال جوانان بانوان حمایت کند باید این مطالبه گری ها ادامه داشته باشد تا همه صنایعی که در کردستان فعالیت میکنند در بخش ورزش سرمایه گذاری کنند.
نایب رئیس بانوان هیأت بسکتبال :
مسئولین باید مطالبه گر باشند
سروه ضرغامیان نایب رئیس بانوان هیأت بسکتبال کردستان در این نشست خبری با بیان اینکه اگر رسانه ها نباشد اقدامات و موفقیتهای رشته های ورزشی بازتاب نخواهد داشت، گفت: اگر بسکتبال کردستان یکی از پنج قطب بسکتبال کسور یکی از دلایل آن رسانه ها هستند و در زمانی هم که بسکتبال فعال نبوده است رسانه ها اجازه ندادند چراغ بسکتبال استان خاموش شود.
ضرغامیان زمان اوج بسکتبال بانوان کردستان را سال 1401 که با قهرمانی تیم تیروژ حیات در سوپر لیگ کشور با اسپانسر یک شخص بود که 90 درصد بازیکنان بومی بودند و زمانی که حس کردیم میتوانیم قهرمان شویم 2 بازیکن امریکایی را جذب کردیم و یا یک دهم بودجه تیم حاضر در سوپر لیگ توانستیم عنوان قهرمانی را کسب کنیم.
وی ادامه داد: زمانی که در سوپر لیگ قهرمان شدیم من میدانستم این قهرمانی حباب است و خیلی زود میترکد! در میانه راه سوپر لیگ باید تصمیم میگرفتم قهرمان شویم و یا در میان 8 تیم برتر قرار بگیریم، اما وقتی شور و شوق اسپانسر شخصی تیم را دیدم دوست داشتم افتخار قهرمانی با نام او ثبت شود و در نهایت همه تلاش کردیم این عنوان ارزشمند کسب شد.
نایب رئیس بانوان هیأت بسکتبال اظهار داشت: زمانی که لاستیک بارز حاضر شد به عنوان حامی بسکتبال بانوان حضور پیدا کند یک هفته از شروع سوپر لیگ بانوان گذشته بود نتوانستیم حضور پیدا کنیم اما با حفظ سهمیه در سوپر لیگ، سال گذشته در لیگ جوانان با هدف کسب مقام قهرمانی شرکت کردیم اما قربانی سیاست عجیب فدراسیون شدیم در نهایت با اختلاف یک امتیاز سوم شدیم.
ضرغامیان ادامه داد: سال 1402 طی تفاهم نامه ای لاستیک بارز متعهد شد 5 سال از بسکتبال بانوان حمایت کند با قول مسئولین این شرکت در ابتدای امسال تیم را برای حضور در دسته یک را بستیم که بتوانیم سال آینده در سوپر لیگ حاضر باشیم متأسفانه تصمیم مسئولین لاستیک عوض شد از تیم نوجوانان دهگلان در لیگ حمایت کردند، که یک تصمیم اشتباه بود این تیم باید در کنار تیم بزرگسالان قرار میگرفت.
وی اظهار داشت: از طریق هیأت بسکتبال خواهان اجرای مفاد تفاهم نامه توسط لاستیک بارز شدیم که متأسفانه این تفاهم نامه گم شده است یعنی از 3 نسخه آن در بارز، استانداری کردستان و اداره کل ورزش و جوانان هیچ اثری نمانده است! یعنی الان ما هیچ تفاهم نامه ای نداریم که بر اساس آن حق خود را بگیریم و گم شدند سه نسخه قرارداد برای ما به معمای حل نشده تبدل شده است انتظار داریم مسئولین استانی و نمایندگان مردم در مجلس پیگیر این موضوع باشند.
نایب رئیس بانوان هیأت بسکتبال گفت: سال گذشته که ما تازه تیم نونهالان را تشکیل دادیم در مسابقات کشوری رتبه 25 را کسب کردیم که اداره کل ورزش و جوانان دلیل این نتیجه ضعیف را از ما خواست، خوشبختانه امسال به جمع 8 تیم برتر راه پیدا کردهایم که اتفاق بزرگی است که جهش 17 پله ای داشتهایم و امیدوار هستیم رتبه های بهتری را کسب کنیم.
ضرغامیان با اعلام این خبر در آینده یک نخبه ورزشی به بسکتبال کشور معرفی خواهیم کرد، گفت: طی استعدادیابی که در سطح استان انجام دادیم بازیکن سقزی متولد 1392 با قد 185 سانتی متر کشف کردیم که مربی خارجی تیم ملی با دیدن او گفت (در 31 استان کشور بازیکنی با این استعداد و شرایط قدی وجود ندارد) این بازیکن در میان دعوت شدگان به اردوی تیم ملی 2025 است که من هم جزء کادر فنی این تیم هستم در تلاش هستیم بازیکنان بیشتری از کردستان در تیم ملی 2025 حضور داشته باشند و اطمینان دارم پیکره اصلی تیم ملی نوجوانان در سال 2027 را بازیکنان کردستانی تشکیل میدهند و در این نشست هم اعلام میکنند هر کسی که در رشته بسکتبال مستعد است را به ما معرفی کنید به طور رایگان او را آموزش میدهیم.
وی با انتقاد از مدیران استانی گفت: اکثر مدیران ما مطالبه گر نیستند و فقط به فکر حفظ میز خود هستند اگر مطالبه گر بودند شرکتهای چون پتروشیمی که از آب، خاک و انرژی این استان استفاده میکنند به مسئولیت اجتماعی خود عمل میکردند در بخش ورزش سرمایه گذاری میکردند نه اینکه پتروشیمی به هیچ کس پاسخگو نباشد این امر نیازمند پیگیری مدام مسئولین استانی میباشد.
نایب رئیس بانوان هیأت بسکتبال در پایان سخنان خود اظهار داشت: نبود حامی مالی معضل اکثر رشته های ورزشی استان است ولی با احترام به تمام رشته های ورزشی بسکتبال با همه آنها متفاوت است چون یک رشته پرطرفدار است که به فرهنگی در ورزش تبدیل شده است. یک استان در همه رشته ها نمیتواند موفق باشد باید بر روی چند رشته خاص سرمایه گذاری کرد که در بخش تیمی بسکتبال در کردستان رشته اول است.
رئیس هیأت بسکتبال شهرستان سنندج :
برای انعکاس مشکلات نیازمند رسانه هستیم
معتمد وزیری رئیس هیأت بسکتبال سنندج در این نشست اظهار داشت: برای رساندن مشکلات بسکتبال به گوش مسئولین نیازمند رسانه ها هستیم که تلنگری به مسئولین بزنند به داد بسکتبال کردستان برسند که هیأت به تنهایی به جنگ تمام مشکلات رفته است و اداره کل ورزش و جوانان در تقسیم بودجه بین هیأت های ورزشی عدالت را رعایت نمیکنند و تفاوت زیادی میان هیأت های فعال و غیر فعال نیست.
وی ادامه داد: از زمانی که مسئولیت هیأت بسکتبال سنندج را بر عهده گرفتهام اقداماتی انجام دادهایم از جمله آنها احداث کلاس آموزشی به مساحت 45 متر با تجهیزات آموزشی بود که در آن کلاسهای داروی و مربیگری را در آن برگزار میکنیم، نوسازی سیستم سرمایشی، گرمایشی و نور خانه بسکتبال سنندج با هزینه شخصی، برگزاری لیگ استانی پس از مدتها و گرفتن مصوبه از شورای شهر برای احداث 2 زمین بسکتبال سه نفره در سطح شهر سنندج از دیگر اقدامات هیأت بسکتبال سنندج بود.
رئیس هیأت بسکتبال سنندج اظهار داشت: هدف ما این است که بسکتبال را به جایگاهی که لیاقتش را دارد برسانیم در این راه قدم برمی داریم و همانطور هیأت بسکتبال استان به عنوان هیأت برتر کشور معرفی شد قصد داریم این راه را ادامه دهیم و موفقیتهای بیشتری را کسب کنیم و بسکتبال کردستان بیش از پیش در سطح کشور مطرح کنیم.
فرهاد شیری