گزارش اختصاصی به هیز از فعالیت مدارس فوتبال ؛

نظارت حلقه فراموش شده مدارس فوتبال

با فرا رسیدن فصل تابستان باز هم شاهد تبلیغات پر رنگ مدارس فوتبال در سطح استان کردستان هستیم، مدارسی که تعداد بیشتر آن‌ها در سال‌های گذشته هیچ گونه بازدهی و خروجی مثبتی نداشته‌اند و تنها نقش بنگاه های درآمدزایی را ایفا کرده‌اند. در یک دهه اخیر با رشد چشمگیر مبلغ قرارداد فوتبالیست‌های کشور اکثر خانواده ها در تکاپو هستند تا فرزندان خود را یک شبه فوتبالیست کنند و با صرف هزینه های زیادی بعد از مدتی نتیجه دلخواه را نخواهند گرفت. زیاد شدن مدارس فوتبال در سطح استان و قول‌های بعضاً از روی شکم سیری بعضی از مدیران این مدارس به اولیا و فوتبال آموزان باعث شده خیلی زود شاهد بی انگیزه شدن این نوآموزان بوده و عطای کار را به لقایش بخشیده‌اند. قطعاً نظارت دقیق از سوی هیأت فوتبال استان و اداره ورزش و جوانان می‌تواند دست واسطه ها را در مدارس فوتبال کوتاه نماید و با قرار دادن آیتم‌های نظارتی از صدور مجوز های مدارس فوتبال جلوگیری کند. در چند سال گذشته هیأت فوتبال استان کردستان در کانال اطلاع رسانی خود اسامی مدارس فوتبال فاقد مجوز را اعلام می‌کرد اما هیچ گونه برخوردی از سوی هیأت فوتبال و اداره ورزش و جوانان با متخلفین نمی‌شد و این افراد با قدرت به کار خود ادامه می‌دادند. یکی دیگر از مشکلات مشاهده شده در مدارس فوتبال حضور کارآموزان و یا فوتبالیست‌های تیم‌های جوانان به عنوان مربی است حال یکی از سؤال‌های مهم این است که چرا باید در مدارس فوتبال به خاطر کم کردن هزینه‌ها از مربیان ناشناخته استفاده شود و مربیان بزرگ جایی در این مدارس نداشته باشند؟ جواب این سؤال می‌تواند خیلی ساده باشد : اکنون بیشتر مدارس جنبه مادی پیدا کرده‌اند؛ البته این حق را هم باید برای مسئولان مدارس فوتبال قائل شد که به فکر تأمین مخارج باشند و در این رابطه باید یک برنامه‌ریزی دقیق از سوی مسوولان مربوطه انجام شود.

مدارس فوتبال

با فرا رسیدن فصل تابستان باز هم شاهد تبلیغات پر رنگ مدارس فوتبال در سطح استان کردستان هستیم، مدارسی که تعداد بیشتر آن‌ها در سال‌های گذشته هیچ گونه بازدهی و خروجی مثبتی نداشته‌اند و تنها نقش بنگاه های درآمدزایی را ایفا کرده‌اند.
در یک دهه اخیر با رشد چشمگیر مبلغ قرارداد فوتبالیست‌های کشور اکثر خانواده ها در تکاپو هستند تا فرزندان خود را یک شبه فوتبالیست کنند و با صرف هزینه های زیادی بعد از مدتی نتیجه دلخواه را نخواهند گرفت.
زیاد شدن مدارس فوتبال در سطح استان و قول‌های بعضاً از روی شکم سیری بعضی از مدیران این مدارس به اولیا و فوتبال آموزان باعث شده خیلی زود شاهد بی انگیزه شدن این نوآموزان بوده و عطای کار را به لقایش بخشیده‌اند.
قطعاً نظارت دقیق از سوی هیأت فوتبال استان و اداره ورزش و جوانان می‌تواند دست واسطه ها را در مدارس فوتبال کوتاه نماید و با قرار دادن آیتم‌های نظارتی از صدور مجوز های مدارس فوتبال جلوگیری کند.
در چند سال گذشته هیأت فوتبال استان کردستان در کانال اطلاع رسانی خود اسامی مدارس فوتبال فاقد مجوز را اعلام می‌کرد اما هیچ گونه برخوردی از سوی هیأت فوتبال و اداره ورزش و جوانان با متخلفین نمی‌شد و این افراد با قدرت به کار خود ادامه می‌دادند.
یکی دیگر از مشکلات مشاهده شده در مدارس فوتبال حضور کارآموزان و یا فوتبالیست‌های تیم‌های جوانان به عنوان مربی است حال یکی از سؤال‌های مهم این است که چرا باید در مدارس فوتبال به خاطر کم کردن هزینه‌ها از مربیان ناشناخته استفاده شود و مربیان بزرگ جایی در این مدارس نداشته باشند؟ جواب این سؤال می‌تواند خیلی ساده باشد : اکنون بیشتر مدارس جنبه مادی پیدا کرده‌اند؛ البته این حق را هم باید برای مسئولان مدارس فوتبال قائل شد که به فکر تأمین مخارج باشند و در این رابطه باید یک برنامه‌ریزی دقیق از سوی مسوولان مربوطه انجام شود.

مدیر آکادمی استقلال دیواندره :
هدف ما آینده سازی است
هوشیار دهقانی مدیر آکادمی استقلال دیواندره درباره فعالیت این آکادمی و ثبت نام از علاقه‌مندان به فوتبال می‌گوید : اهداف آکادمی استقلال معلوم و روشن است این آکادمی تحت نظر و زیر مجموعه خود باشگاه بزرگ استقلال ایران است و بازیکنان در روز اول که قرارداد ثبت می‌نمایند از همان اول ثبت مجموعه بازیکنان استقلال می‌شوند و هر ساله از مجموع بازیکنان با استعداد و با کیفیت تست به عمل می‌آید و بازیکنان برتر این بار در تهران و ورزشگاه تخصصی رده های پایه باشگاه استقلال دوباره تست گیری می‌شوند که در نهایت بازیکنان برتر جذب باشگاه بزرگ استقلال می‌شوند همان‌طور که سال قبل هم دو بازیکن از طرف همین آکادمی جذب نونهالان باشگاه استقلال تهران شدند.
وی تصویب یک مبلغ برای تمامی مدارس فوتبال را از سوی اداره ورزش و جوانان و هیأت فوتبال عادلانه ندانسته و افزود : با توجه به اعلام مبلغ شهریه توسط اداره ورزش و جوانان وهیات فوتبال استان متأسفانه شهریه دریافتی این آکادمی باید با یک مدرسه فوتبال عادی برابر باشد یا اینکه چون شهرستان دیواندره جمعیت کمتری دارد شهریه را بر حسب چند شهر کوچک دیگر مقایسه می‌کنند درحالی‌که اگر بخواهیم با شهریه خود سنندج مقایسه کنیم ۳۰٪کمتر است چرا باید این مقایسه باشد مگر ما یک زمین تمرینی یک نوع توپ و مربی نداریم این چه لحاظ برابری و اعلام مبلغ شهریه است؟ این در حالی است که ما طی یک سال گذشته چند بازیکن به سطح اول کشور معرفی کردیم ولی آن‌ها بدون تست گیری و …باید این مبلغ را دریافت نمایند.
دهقانی یکی از مشکلات مدارس فوتبال استان را فعالیت کارآموزان به جای مربیان رسمی دانست و اظهار داشت : به نظر من نبودن نظارت کافی از سوی اداره ورزش و جوانان، هیأت استان و شهرستان بر مدارس فوتبال چه از لحاظ تمرینی و چه از لحاظ آموزش این امر را فراموش نموده که کیفیت و پرورش استعداد کمرنگ باشد متأسفانه در برخی از باشگاه‌ها کسانی تمرین می‌دهند که حتی مدرک مربیگری ندارند یا اینکه مربیانی که ۱۵ سال قبل مدرک دریافت کرده‌اند با همان تفکرات ۱۵ سال قبل تمرین می‌دهند.
مدیر آکادمی فوتبال استقلال دیواندره ادامه داد : زیاد شدن تعداد مدارس فوتبال فعال در سطح استان اگر نظارت کافی روی عملکرد آن‌ها باشد می‌تواند باعث ایجاد انگیزه و رقابت بین مدارس فوتبال باشد اما اگر فقط صرف فعالیت و حضور داشتن یک مدرسه فوتبال در سه ماه تابستان باشد نمی‌توان امیدی به پیشرفت فوتبال داشت، همچنین امیدوارم هیأت فوتبال استان برای مربیان فعال مدارس فوتبال کلاس‌های توجیهی بیشتری برگزار نماید تا شاهد حضور مربیان با علم روز فوتبال در مدارس فوتبال استان باشیم.

مدیر مدرسه فوتبال نود:
اهداف بلند مدتی برای فوتبال آموزان ترسیم کرده‌ایم
شاهو کریمی مدیر مدرسه فوتبال نود سنندج درباره وضعیت مدارس فوتبال استان گفت : یکی از مؤلفه های رشد و پیشرفت یک جامعه توجه به ورزش است وقتی ما از نظر اقتصادی وضعیت خوبی نداشته باشیم و از نظر مالی باشگاه ها و مدارس فوتبال وضعیت قابل قبولی ندارند نباید انتظار زیادی داشته باشیم و همین امر باعث می‌شود که نتوانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم هرچند برای باشگاه نود مسئله مالی از اولویت‌های سوم به بعد است و بنده و همه‌ی مربیان باشگاه سعی کرده‌ایم تمام تلاش خود را برای کمک به فوتبال شهرستان سنندج و استان کردستان داشته باشیم و نفرات با استعداد و دارای پتانسیل مناسب را برای معرفی به فوتبال کشور آماده و مهیا نماییم.
کریمی تعداد بالای مدارس فوتبال سطح استان را هم مثبت دانست و هم منفی و اظهار داشت : نکته‌ی مثبت این امر عدم انحصاری شدن فوتبال برای آدم‌ها و یک مجموعه خاص است و تصمیم گیری را برای علاقه‌مندان راحت کرده است که بتوانند با تحقیق بهترین مدرسه فوتبال را انتخاب کنند همچنین باعث ایجاد رقابت بین مدارس فوتبال و مربیان می‌شود تا عملکرد خود را بهتر کنند اما اگر مدارس فوتبال بی رویه و بدون نظارت بیشتر شوند می‌تواند نکات منفی داشته باشد و اگر صدور مجوز مدارس فوتبال دارای فیلتر خاصی باشد و هر کسی نتواند مدرسه فوتبال افتتاح کند می‌تواند امیدوار کننده باشد و بعد از آن انتظار داریم مسئولین اداره ورزش و هیأت فوتبال از مدارس فوتبال با عملکرد خوب حمایت کنند تا بتوانیم با انگیزه بیشتری فعالیت کنیم.
پیشکسوت فوتبال استان درباره اینکه چرا مدارس فوتبال استان نتوانسته‌اند بازدهی قابل قبولی داشته باشند می‌گوید : این مسئله می‌تواند چند دلیل داشته باشد که یکی از دلایل اصلی آن در شهرستان سنندج نبود امکانات زیرساختی مناسب از جمله چمن تمرینی در طول سال است و از مهرماه به بعد باید در سالن تمرین کنیم این در حالی است که چندین چمن طبیعی با کیفیت داریم اما همتی برای استفاده باشگاه ها در این اماکن نیست.
وی افزود : برای مدارس فوتبال و باشگاه های استان هیچ حامی مالی وجود ندارد و فقط تنها منبع مالی مدارس فوتبال شهریه دریافتی است که با توجه به هزینه های جاری از جمله زمین، مربیان، دریافت مجوز و … نمی‌توان انتظار فعالیت مدارس فوتبال در مسابقات باشیم و همین موضوع کار ما را بسیار سخت کرده است.
شاهو کریمی درباره اهداف باشگاه نود گفت : مهم‌ترین هدف باشگاه نود رضایت فوتبال آموزان و اولیا است و بعد از حضور موفق تیم نونهالان باشگاه در رقابت‌های استانی است که بتوانیم سهمیه مسابقات کشوری را کسب کنیم و برای باشگاه افتخار آفرینی کنیم.

ناظر فدراسیون در مدارس فوتبال :
نظارت بر مدارس فوتبال باید جدی‌تر دنبال شود
خالد اشرفی ناظر رسمی فدراسیون فوتبال در مدارس فوتبال نیز درباره فعالیت مدارس فوتبال در استان کردستان می‌گوید : با توجه به شروع فعالیت‌های تابستانی و حضور پرشمار علاقه‌مندان به رشته فوتبال در مدارس فوتبال، خیلی از والدین فقط می‌خواهند در سه ماه تابستان فرزندان خود را سرگرم کنند همچنین بسیاری از مدارس فوتبال هم فعالیت مستمری ندارند و خیلی از مدارس را می‌بینیم که تابستان‌ها با عطش زیادی کار می‌کنند و بعد از پایان یافتن فعالیت‌های تابستانی درب باشگاه را می‌بندند و نه ماه بعد دوباره سر و کله این افراد دیده می‌شود که این مسئله نمی‌تواند نتیجه خوبی داشته باشد و باید مسئولین امر از فدراسیون فوتبال گرفته تا هیأت فوتبال شهرستان نظارت بیشتر و دقیق‌تری از مدارس فوتبال داشته باشند و اجازه فعالیت به این مدارس را ندهند و برای صدور مجوز در سال‌های بعد فیلتر سخت‌تری قرار بدهند اما با توجه به این که فدراسیون فوتبال توجه زیادی به این مسئله ندارد نمی‌توان امیدوار به حل شدن این مشکلات باشیم.
وی بیان کرد : از نظر کمی مدارس فوتبال در استان کردستان بسیار پیشرفت زیادی داشته است اما از نظر کیفی هیچ تغییری نداشته‌ایم و خروجی موفقی نتوانسته ایم در این سال‌ها از مدارس فوتبال در سطح استان ببینیم و در سال‌های گذشته هیچ فوتبالیستی نتوانستیم به تیم‌های ملی معرفی کنیم و این خود یکی از ضعف‌های بزرگ است.
اشرفی اظهار داشت : مدیران مدارس فوتبال باید با برنامه ریزی مناسب وارد عرصه شوند و کلاس‌های باشگاه خود را سطح بندی کنند و همچنین خیلی از مدارس فوتبال با دادن شعار و استفاده از نام باشگاه های بزرگ نفرات زیادی را جذب می‌کنند اما واقعاً می‌توان همه افراد به تیم‌های بزرگ انتقال داد؟ امیدوارم مسئولین مدارس فوتبال به جای شعار دادن با برنامه ریزی خوبی که انجام می‌دهند به اهداف روشنی دست پیدا کنند.
پیشکسوت و مربی درجه A آسیا بیان کرد : خیلی از مدارس فوتبال استان از نام آکادمی استفاده می‌کنند اما هیچ گونه امکانات و یا بستر های آکادمی را ندارند و هیچ گونه تناسبی با آکادمی‌های بزرگ کشور ندارند و متأسفانه فقط بچه ها را امیدوار می‌کنند و باعث زدگی بچه ها می‌شود که امیدوارم با فراهم شدن زیرساخت‌ها و نظارت رسمی هیأت به صورت جدی شاهد پیشرفت فوتبال استان باشیم.

رئیس هیأت فوتبال شهرستان قروه:
با خاطیان به شدت برخورد می‌کنیم
مهدی مظفری رئیس هیأت فوتبال شهرستان قروه هم درباره فعالیت مدارس فوتبال این شهرستان می‌گوید : در شهرستان قروه 9 مدرسه فوتبال دارای مجوز رسمی هستیم که از هرکدام از مدیران این مدارس تعهد نامه 10 بندی گرفته‌ایم که اگر ناظرین ما در بازدید های خود شاهد رعایت نکردن هر کدام از این 10 بند نباشد از فعالیت مدرسه فوتبال خاطی جلوگیری خواهیم کرد.
مظفری ادامه داد : ابتدا اسامی تمامی مربیان را از باشگاه ها گرفته‌ایم و بعد از تایید هیأت این افراد می‌توانند در مدارس فوتبال فعالیت کنند و قطعاً اجازه کار به مربیانی که فاقد مدرک هستند را به هیچ وجه نخواهیم داد.
رئیس هیأت فوتبال شهرستان قروه اظهار داشت : هر سه ماه یک‌بار فستیوال مدارس فوتبال به صورت منظم در شهرستان برگزار خواهد شد و همه‌ی باشگاه ها موظف هستند در این فستیوال‌ها شرکت کنند و یکی از آیتم‌هایی که در سال‌های بعد برای تمدید مجوز مورد اهمیت است همین شرکت مستمر در فستیوال‌ها است که هیأت فوتبال با جدیت این موضوع را دنبال خواهد کرد.

اولیاء فوتبال آموزان :
تمرینات در چمن طبیعی برای فوتبال آموزان بهتر است
عادل ناصری اولیا یکی از فوتبال آموزان باشگاه نود سنندج که در چمن طبیعی دانشگاه کردستان مشغول تمرین هستند می‌گوید : تمرین در چمن طبیعی به مراتب بهتر از چمن مصنوعی است و امیدوارم مسئولین استانی برای فراهم کردن چمن طبیعی مناسب در سطح شهرستان سنندج اقدامات لازم را انجام بدهند.
وی اظهار داشت : مدرسه فوتبال باید جایگاه مهمی در بین برنامه های اداره ورزش و جوانان و هیأت فوتبال داشته باشد چون والدین با امید و آرزو زیادی فرزندان خود را در این مدارس ثبت نام می‌کنند و نباید اجازه حضور هر کسی به عنوان مربی را در این مکان‌ها داد، خوشبختانه در مدرسه فوتبال نود همه مربیان دارای مدرک مربیگری هستند و این مدارک را همه‌ی والدین می‌توانند مشاهده کنند همچنین مبلغ دریافتی بر اساس عرف مصوب است و نامه رسمی اداره ورزش و جوانان در دفتر باشگاه در دید عموم قرار گرفته است.

دبیر هیأت فوتبال استان :
با نظارت ویژه بر مدارس فوتبال در کنار خانواده ها و در کنار باشگاه ها هستیم
علی قریشی دبیر هیأت فوتبال استان کردستان هم درباره فعالیت مدار فوتبال در سطح استان می‌گوید : مدارس رسمی مدارس فوتبال در سطح استان به صورت مستمر در حال فعالیت هستند و کارگروهی به ریاست رئیس هیأت شهرستان مربوطه و روسای کمیته های آموزش و جوانان تشکیل شده که نظارت دقیقی بر فعالیت مدارس فوتبال داشته باشند و گزارش کار را به هیأت استان اعلام کنند.
قریشی گفت : توسعه فوتبال و فرهنگ‌سازی یکی از برنامه‌های مهمی است که با همکاری بخش‌های مختلف و حمایت تیم‌ها و مدارس فوتبال در حال انجام است و یکی از آن‌ها همکاری در تاسیس مدارس است تا فعالیت کنند؛ و طبق مقررات هرگونه فعالیت مدارس فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی باید با کسب مجوز باشگاه و طی دقیق مقررات باشد که با همکاری اداره کل ورزش و جوانان و این هیأت در ابتدای هر سال صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت : هر مدرسه فوتبالی نتواند مجوز لازم را از سوی هیأت دریافت کند یا فعالیت قابل قبولی نداشته باشد از سوی هیأت به اداره ورزش و جوانان استان و شهرستان مربوطه معرفی می‌شود و حتی در نظر داریم اسامی مدارس فوتبال غیر مجوز را در روزنامه های محلی منتشر کنیم و از مدیران اماکن ورزشی هم بخواهیم از در اختیار قرار دادن مکان به این مدارس خودداری نماید قطعاً هیأت فوتبال استان مصمم به برخورد با مدارس فوتبال فصلی و مدارس فوتبالی که شهریه زیاد و غیر معقول دریافت می‌کند است و در این راه حمایت و کمک اولیا عزیز و اصحاب رسانه را هم لازم داریم.
قریشی بیان کرد : استفاده از نفراتی که مدرک مربیگری را ندارند ممنوع است و این نکته هم به اطلاع مدیران مدارس فوتبال رسانده شده و در صورت رعایت نکردن این مسئله انتظار داریم کارگروه نظارت بر فعالیت مدارس فوتبال با این مدارس برخورد کنند.
وی بیان داشت : با نزدیک شدن به فصل تابستان و شروع به فعالیت مدارس فوتبال، والدین در انتخاب مدارس فوتبال برای فرزندان خود حتماً از هیأت فوتبال مشاوره و استعلام بگیرند.
دبیرهیات فوتبال استان افزود : انتظار داریم رسانه ها با آگاه نمودن اولیا و بازتاب اسامی مدارس فوتبال غیر مجوز هیأت فوتبال را همراهی کنند تا اولیا این مدارس را شناسایی کنند همچنین تیم‌هایی که مجوز مدارس فوتبال را دریافت نکرده باشند حق حضور در هیچ مسابقه رسمی در سطح شهرستان و استان را نخواهند داشت.

میلاد کهزادی

لینک کوتاه خبر:

http://bahez.com/?p=11358

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

آخرین اخبار