مصاحبه اختصاصی «به هیز» با علی رضا لطف الهی ؛

فیتنس چلنج در کردستان؛ فرصتی نو برای بدن‌های استقامتی

بدن‌های روغن زده و فیگورهای خاص، شاید اولین تصورهای ذهنی هر فرد در مواجهه با واژه بدن‌سازی و پرورش اندام باشد اما این همه ماجرا نیست؛ فدراسیون جهانی بدن‌سازی در سال 2021 تصمیم گرفته با تلفیق قدرت و زمان، چالش جدیدی را برای علاقه‌مندان به این رشته ورزشی به وجود بیاورد. این تصمیم که در قالب رشته جدید فیتنس چلنج پا به عرصه حضور رساند، خیلی زود معروف شد. در این ورزش ورزشکاران رشته پرورش اندام یا بدن‌سازی خود را به چالش می‌کشند. فیتنس ‌چلنج یک واژه انگلیسی به معنی چالش بدن‌سازی می‌باشد که از 6 ایستگاه دو دقیقه‌ای تشکیل شده است در هر آیتم، فرد باید سعی ‌کند حداکثر رکورد ممکن را بزند. این ایستگاه‌ها شامل حرکات معمول باشگاه‌های بدن‌سازی یعنی بارفیکس، پرش روی جعبه، حرکت پارالل، حرکت لانچ راه‌رفتنی، حرکت سیت‌آپ با وزنه و حرکت برپی با دمبل است و زمان به پایان رسیدن این حرکات بسیار حائز اهمیت بوده و تعیین کننده برنده مسابقه می‌باشد شاخص مهم موفقیت در این رشته، استقامت عضلانی و توان بالای فردی است. در چند سال گذشته فیتنس چلنج در ایران هم طرفداران زیادی پیدا کرد که با برگزاری مسابقات کشور و حتی بین‌المللی ورزشکاران این رشته توانایی‌های خود را به نمایش می‌گذارند و یکی از ورزشکاران کردستانی هم موفق به کسب چندین عنوان در این رقابت‌ها شده است. «علیرضا لطف الهی» متولد سال 1379 سنندج دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه کردستان یکی از ورزشکاران پیش گام کردستانی در رشته فیتنس چلنج که موفق به کسب چندین مدال کشوری و دو مدال رقابت‌های مستر یونیورس شده است. برای آشنایی بیشتر با رشته فیتنس چلنج و وضعیت این رشته در کردستان با لطف الهی که مسئول کمیته فیتنس چلنج هیأت استان است مصاحبه ای انجام داده‌ایم.

بدن‌های روغن زده و فیگورهای خاص، شاید اولین تصورهای ذهنی هر فرد در مواجهه با واژه بدن‌سازی و پرورش اندام باشد اما این همه ماجرا نیست؛ فدراسیون جهانی بدن‌سازی در سال 2021 تصمیم گرفته با تلفیق قدرت و زمان، چالش جدیدی را برای علاقه‌مندان به این رشته ورزشی به وجود بیاورد. این تصمیم که در قالب رشته جدید فیتنس چلنج پا به عرصه حضور رساند، خیلی زود معروف شد.
در این ورزش ورزشکاران رشته پرورش اندام یا بدن‌سازی خود را به چالش می‌کشند. فیتنس ‌چلنج یک واژه انگلیسی به معنی چالش بدن‌سازی می‌باشد که از 6 ایستگاه دو دقیقه‌ای تشکیل شده است در هر آیتم، فرد باید سعی ‌کند حداکثر رکورد ممکن را بزند. این ایستگاه‌ها شامل حرکات معمول باشگاه‌های بدن‌سازی یعنی بارفیکس، پرش روی جعبه، حرکت پارالل، حرکت لانچ راه‌رفتنی، حرکت سیت‌آپ با وزنه و حرکت برپی با دمبل است و زمان به پایان رسیدن این حرکات بسیار حائز اهمیت بوده و تعیین کننده برنده مسابقه می‌باشد شاخص مهم موفقیت در این رشته، استقامت عضلانی و توان بالای فردی است.
در چند سال گذشته فیتنس چلنج در ایران هم طرفداران زیادی پیدا کرد که با برگزاری مسابقات کشور و حتی بین‌المللی ورزشکاران این رشته توانایی‌های خود را به نمایش می‌گذارند و یکی از ورزشکاران کردستانی هم موفق به کسب چندین عنوان در این رقابت‌ها شده است.
«علیرضا لطف الهی» متولد سال 1379 سنندج دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه کردستان یکی از ورزشکاران پیش گام کردستانی در رشته فیتنس چلنج که موفق به کسب چندین مدال کشوری و دو مدال رقابت‌های مستر یونیورس شده است. برای آشنایی بیشتر با رشته فیتنس چلنج و وضعیت این رشته در کردستان با لطف الهی که مسئول کمیته فیتنس چلنج هیأت استان است مصاحبه ای انجام داده‌ایم.

ورزش را در چه سنی و با چه رشته ورزشی شروع کردید؟
ورزش را خیلی دیر شروع کردم چون خانواده‌ام اجازه ورزش کردند به من نمی‌دانند! تقریباً از سن 19 سالگی و به اصرار دوستانم و به خاطر اینکه از نظر بدنی نحیف و لاغر بودم، ورزش را در سالن بدن‌سازی شروع کردم.

چگونه وارد عرصه رقابت‌های فیتنس چلنج شدید؟
تمرین در سالن بدن‌سازی را ادامه دادم و کم کم پروسه افزایش وزن اتفاق افتاد و هرچه جلو می‌رفتم به مراحل بالاتر و حضور در مسابقات پرورش اندام فکر می‌کردم اما از نظر مالی نمی‌توانستم هزینه آماده سازی خود را تأمین کنم تا اینکه از سال 1400 رقابت‌های فیتنس و فیتنس چلنج در کشور برگزار شد و من هم تصمیم گرفتم خودم را برای حضور در این مسابقات آماده کنم.

برای اولین کی در مسابقات فیتنس چلنج حضور پیدا کردید؟
همیشه تفکرم این بوده با بهترین رقابت‌ها کنم در واقع هدف من رقابت و لذت بردن از مسابقه بوده است نه کسب مدال! به همین دلیل پاییز سال 1401 بدون حضور در مسابقات انتخابی استان در رقابت‌های کشوری که به میزبانی مشهد برگزار شد برای اولین بار حضور در مسابقات کشوری را تجربه کردم و به دلیل نداشتن تجربه شرکت در مسابقات و نبود مربی در کنارم اتفاقی برایم افتاد که نتوانستم تا پایان ادامه دهم.

بعد از کسب ناکامی در اولین رقابت چگونه کار را ادامه دادید؟
بعد از اتفاقی که در اولین رقابت برای من رقم خورد تا مدتی خود خوری کردم تا اینکه خبردار شدم در اسفند ماه همان سال قرار اولین دوره مسابقات فیتنس چلنج ساحلی در بندر لنگه برگزار شود که من در مدت چهار ماه تمرینات خود را با برنامه و منظم ادامه دادم و بر خلاف نظر دوستانم که گفتند در مسابقات ساحلی شرکت نکنم در این رقابت‌ها حضور پیدا کردم و موفق به کسب مقام سوم کشور شدم.

بعد از کسب اولین مقام کشوری در فیتنس چلنج شرایط چگونه پیش رفت؟
وقتی اولین عنوان کشوری را کسب کردم حس بسیار خوبی به من دست داد و با انگیزه بیشتر تمرینات خود را ادامه دادم تا اینکه در بهار سال 1402 در رقابت‌های بین‌المللی مستر یونیورس که به میزبانی ایران برگزار شد، حضور پیدا کردم در این مسابقات هم مقام سوم را به دست آوردم.

بعد از کسب عنوان سوم در یک رقابت‌ها بین‌المللی چه احساسی داشتید؟
بعد از کسب این مقام حس رضایت خوبی به من دست داد اما من ماندم یک مدال و کلی پول که برای این مدال هزینه کرده بودم و تنها دانشگاه کردستان حامی من بود در جبران هزینه ها تا حدودی کمک حال من شد.

آخرین مسابقه فیتنس چلنج که در حضور پیدا کردید کدام رقابت بود؟
پاییز سال 1403 دومین دوره مسابقات ساحلی فیتنس چلنج در بندر عباس در دو سطح برگزار شد که من در هر دو سطح موفق به کسب مقام دوم و مدال نقره شدم.

رشته فیتنس چلنج چگونه ورزشی است بیشتر توضیح دهید؟
فدراسیون پرورش اندام و بدن‌سازی رشته مثل کراس فیت و آماده جسمانی را در زیر شاخه خود قرار داد که نسبت به آن‌ها تفاوت زیادی داشت چون حرکات و آیتم‌های فیتنس چلنج کاملاً حرکات بدن‌سازی و نحوه صحیح اجرای حرکات است در واقع فیتنس چلنج تلفیقی از حرکات آمادگی جسمانی و بدن‌سازی است که بر اساس شرایط سنی برگزار می‌شود نه وزن. رقابت‌های فیتنس چلنج جهانی در سه سطح طلایی، نقره ای و برنزی برگزار می‌شود که هر سطح شامل 6 آیتم مختلف است باید هر ورزشکار در تایم 24 دقیقه این 6 حرکت را انجام دهد در نهایت کسی که در کمترین زمان بیشترین حرکت صحیح را انجام داده باشد.

مربی شما چه کسی است؟
در ابتدا سید راشد حسینی به عنوان مربی به من کمک می‌کرد اما بعد از حضور در اولین مسابقه کشوری بدون مربی و فقط از طریق فضای مجازی تمرینات خود را طراحی و برنامه ریزی می‌کنم که معمولاً شامل تمرینات ترکیبی قدرتی و هوازی، وزنه و سرعت می‌باشد که صبح‌ها تمرینات هوازی و عصرها تمرینات وزنه است که بسته به فاصله زمانی مسابقات تغییر پیدا می‌کند.

از چه وقت به عنوان مسئول کمیته فیتنس چلنج هیأت بدن‌سازی و پرورش اندام کردستان فعالیت می‌کنید؟
در چند سال گذشته فقط من به عنوان تنها نماینده کردستان در مسابقات کشوری فیتنس چلنج حضور پیدا می‌کردم که پاییز سال گذشته بعد از کسب عنوان دوم کشور تلاش کردیم این رشته را سر و سامان دهیم ضمن معرفی این رشته نفرات مستعد را شناسایی کنیم و در رقابت‌های کشوری کردستان با نمایندگان بیشتری حضور پیدا کنیم به همین خاطر از اسفند سال گذشته مسئولیت انجمن فیتنس چلنج را بر عهده گرفتم.

در مدت حدود 4 ماه که به عنوان مسئول انجمن فیتنس چلنج فعالیت می‌کنید، چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
بلافاصله بعد از قبول این مسئولیت مسابقات انتخابی استان را در سنندج برگزار کردیم که بیش از 80 نفر از شهرستان‌های سنندج، سقز و بانه حضور داشتند. با توجه به کمبود مربی و داور در تدارک برگزاری دوره های مربیگری و داوری فیتنس چلنج هستیم از فدراسیون درخواست کرده‌ایم.

برای معرفی بیشتر فیتنس چلنج چه برنامه ای دارید؟
متأسفانه فیتنس چلنج در استان کردستان یک رشته گمنام است که بیشتر مردم از آن اطلاعی ندارند، برای معرفی بیشتر این رشته نیازمند حمایت رسانه و فضای مجازی هستیم و تلاش می‌کنیم ویژگی‌ها و شرایط این رشته بیشتر معرفی کنیم چون مسابقات فیتنس چلنج از رده سنی نوجوانان تا رده پیشکسوتان را شامل می‌شود و در کنار آن آتش نشان و نیروهای نظامی برای افزایش توان بدنی و محک خود می‌توانند در این رشته فعالیت داشته باشند یعنی از هر صنف و سنی می‌توان در فیتنس چلنج فعالیت و رقابت داشته باشند.

از خاطرات تلخ و شیرین خود بگوید؟
شیرین‌ترین خاطره من کسب مدال برنز مستر یونیورس بود که با تمام سختی‌ها و چالش‌ها به دست آمد چون اعتقاد دارم انسان هر کاری که اراده کند می‌تواند انجام دهد. تلخ‌ترین آن هم تجربه تلخ اولین حضورم در مسابقات کشوری بود.

فیتنس چلنج کردستان با چه چالش‌های روبرو است؟
بزرگ‌ترین مشکل ما کمبود تجهیزات این رشته ورزشی است که در زمان برگزاری مسابقات این مشکلات خود را نشان می‌دهد در واقع با محدودیت مواجه هستیم.

با وجود تمام مشکلات آینده فیتنس چلنج را در استان چگونه می‌بینید؟
اگر این رشته به درستی معرفی شود و شرایط فراهم باشد با توجه به ژنتیک مردم استان که استقامتی و قدرتی است به راحتی می‌توانیم در این رشته پیشرفت کنیم و به یکی از قطب‌های کشور تبدیل شویم.

هدف شما از ادامه فیتنس چلنج چیست؟
من این ورزش را برای لذت بردن انجام می‌دهم و در هر مسابقه که حضور داشته‌ام تلاش کردم و اگر خوش رنگ‌ترین مدال را کسب نکرده‌ام ناراحت نشده‌ام چون به این رشته علاقه دارم و لذت می‌برم.

سخن پایانی؟
رسانه ها در طول 2 سال گذشته که من موفق به کسب چندین عنوان در کشور شده آن طور که باید و شاید این موفقیت‌ها را منعکس نکرده است تا نفرات دیگر این رشته را بشناسند و در نهایت جذب این رشته شوند که امیدوارم رسانه ها کمک حال فیتنس چلنج استان باشند و در نهایت از مجموعه مدیریت دانشگاه کردستان که حامی و همراه من بوده‌اند تشکر می‌کنم.

لینک کوتاه خبر:

http://bahez.com/?p=12178

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

آخرین اخبار