«رسول دنیا» متولد تیرماه سال 1374 است که از 8 سالگی ورزش رزمی را شروع کرده است در طول 20 سال گذشته در رشته های کونگ فو و کاراته نیز فعالیت و عنوانهای در سطح استان و کشور کسب کرده است و دان یک و مربی درجه سه MMA، دان چهار و مربی درجه 2 کیو کوشین، مربی کیک بوکسینگ و در مسابقات مختلف MMA در کشورهای آذربایجان، ارمستان، گرجستان، ترکیه و عراق هم برگزار کننده، مجری و هم به عنوان ورزشکار و مربی حضور داشته است.
از مهد کودک تا مربیگری ورزشهای رزمی
ورزش را از چه سنی با چه ورزشی شروع کردید؟
البته قبل از پاسخ به این پرسش لازم است یک موضوع را عنوان کنم به دلیل برخی مشکلات و سهل انگاری در موعد مقرر به مدرسه نرفتم و از سال 12 سالگی و در مسجد با الفبا و درس آشنا شدم و کسی نبود که من را برای درس خواندن و ورزش راهنمایی کند! یکی از دوستانم الفبا انگیسی را بر روی کاغذی برای من نوشت و چون علاقه شدم خیلی زود حرف انگلیسی را حفظ کردم به واقع از مهد کودک من استارت ورزش وزبان انگلیسی را زدم و همزمان هم در نهضت سواد آموزی تا کلاس چهارم ابتدایی درس خواندم و از کلاس پنجم تا سوم راهنمایی را بدون معلم در خانه میخواندم در امتحانات شرکت میکردم در مقطع دبیرستان هم در بزرگسالان درس خواندم تا اینکه در آخرین سال دبیرستان به علت نداشتن معافیت تحصیلی به خدمت سربازی اعزام شدم و حین خدمت هم دیپلم گرفتم و هم زمان مدرج علمی زبان انگلیسی را طی کردم و یکی از دلایل موفقیت من یاد گرفتن زبان انگلیسی بود در کنار آن هم با زبان عربی و آلمانی آشنا هستم چون با بیش از 20 کشور به دلیل ورزش در ارتباط هستم و در حال حاضر هم دانشجوی مقطع کارشناسی تربیت بدنی هستم به هر حال سال 82 ورزش را در مهد کودک و با ورزش رزمی شینفو شروع کردم که مربی من خانم شرمین باقری بود و امکانات ما 4 عدد میت و 30 تخته تاتامی بود.
در مورد ورزش شین فو بیشتر توضیح دهید؟
شین فو واژه ای کوردی است به معنی (جوشش و توانایی) که فرشید باقری بینان گذار این رشته ورزشی است و لباس و نام تکنیکهای آن ازفرهنگ کوردی الهام گرفته است. به هر حال زمانی که بچه بودم به کونگ فو علاقه داشتم اما پدرم مخالف این رشته بود و میگفت آسیب میبینید به همین علت شهریه من را پرداخت نمیکردم برای تامین آن خودم کار میکردم و شهریه حضور در سالن تمرین را پرداخت میکردم. تمرینات خود را تا سال 87 در شین فو ادامه دادم بعد از آن رشته کونگ فو را زیر نظر باقر شیخ احمدی تمرین میکردم و سه سال هم کونگ کار کردم ولی چون دوست داشتن در مبارزات آزاد فعالیت داشته باشم کاراته و سبک دای دو جوکو را زیر نظر مصطفی کمره ئی آموزش دیدم که 5 سال هم در این رشته تمرین کردم.
چه عنوانهای ورزشی کسب کردهاید؟
در در کونگ فو و دای دو چندین مدال استانی و کشوری را کسب کردم. چهار دوره در برنامه (من جیاوازم) که در اقیلم کردستان عراق برگزار شد حضور داشتم که برای اولین بار رشته MMA را برگزار کردیم که به مرحله نهایی راه پیدا کردم در نهایت مقام چهارم را کسب کردیم. سال 93 در مسابقات آسیایی کیو کوشین سبک ای کی یو عنوان دوم را به دست آوردم بعد از آن خودم بدون مربی تمرینات را ادامه دادم و وارد دنیای ( MMA) شدم و چون با بحث دفاع شخصی آشنایی کامل داشتم از طریق کلیپهای آموزشی فنون این رشته را یاد میگرفتم و هم زمان خودم تمرین میکردم و به شاگردان آموزش میدادم.
ام ام ای چگونه ورزشی است؟
ام ام ای مخفف ترکیب ورزشهای رزمی است که شامل بوکس، کیک بوکسینگ، جوجیستو، گراپلینگ و موی تای است و مهد این رشته ورزشی امریکا میباشد و زیر نظر سازمان جهانی usf فعالیت میکند و ورزشکاران که در این رشته فعالیت دارند باید توانایی زیادی داشته باشند چون همزمان چند رشته را کار میکنند نیاز به هماهنگی زیاد عصب و عظله است در خاک جوجیستو و گراپلینگ در سرپا بوکس و موی تای وکیکبوکس و جودو باید کار کنید. مسابقات حرفه ای آن 5 راند 5 دقیقه است در سطح آماتور سه راند سه دقیقه فایترها باید با همه مبارزه کنند و در نهایت باید یکی از ورزشکاران تسلیم شود تا مسابقه پایان یابد. ام ام ای یک رشته درآمدزا است برای ورزشکاران حرفه ای منبع درآمد خوبی است در سطح جهان برای ورود به مسابقات حرفه ای چندین سازمان جهانی مشغول استعدادیابی هستند و فایترهای خوب را جذب و با کشورهای مختلف اعزام میکنند که پولهای هنگفتی دریافت میکنند.
چند دوره مسابقات MMA در ایران برگزار شده است؟
از ابتدای سال 1404 فعالیت رسمی این رشته در این شروع شده است که اولین دوره آن سال 1402 در تبریز برگزار شد که نفرات مستعد آن رشته شناسایی شدند بعد از آن رقابتهای انتخابی برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا برگزار شد و در نهایت 2 نماینده ایران برای اولین بار در رقابتهای قهرمانی آسیا تایلند حضور پیدا کردند در حال حاضر ام ام ای وارد یکی از رشته های بازیهایی آسیایی 2026 است و فدراسیون ورزشهای رزمی اهمیت ویژه ای به به این رشته داده است آینده روشنی در انتظار ام ام ای ایران است. استانهای کرمانشاه، مازندران، مرکزی استانهای مطرح این رشته است.
ام ام در کردستان نیازمند حمایت است
وضعیت ام ام ای در کردستان چگونه است؟
متاسفانه مسئولین ورزش استان شناختی از این رشته ندارد و بعد از چهار سال هنوز نمیدانند این رشته مجوز فعالیت دارد و به صورت قانونی کار میکنند این در حالی است که یک ورزشکار و مربی کردستانی در بخش بانوان به اردوی تیم ملی دعوت شدهاند. در استان کردستان فایتر های قوی کار میکنند که در شهرستانهای سقز، بانه و سنندج فعالیت میکند هر چند به صورن رسمی فقط 2 مربی درجه سه در این رشته داریم اما مربیان زیادی در ام ام ای مشغول فعالیت هستند نیاز است یک خانه تخصصی و مجهز MMA احداث شود.
یکی از مشکلات ورزشهای رزمی تعدد سبکها است در این مورد چه نظری دارد؟
بله، یکی از مشکلات رشته ای رزمی تعداد زیاد سبکها و مدال آوری است که متاسفانه تعدادی زیادی تفاوت بین مدال سبکی و فدراسیونی را نمیدانند! در مسابقات سبکی ورزشکار بدون حضور در مسابقات انتخابی میتواند حتی مدال آسیایی و جهانی سبک خاصی را کسب کند اما در مسابقات فدراسیون ورزش باید در شهرستان، استان، مسابقات انتخابی کشور و درون اردوی مقام اول را کسب کردند تا به یک مسابقه ای آسیایی اعزام شود و کسب مقام و مدال در مسابقات فدراسیونی خیلی سخت است و اصلا با مسابقات سبکی قابل قیاس نیست. باید مربیان، خانواده ها را در این زمینه آگاه کنند.
مربی چه نقشی در موفقیت یک ورزشکار رزمی کار دارد؟
به نظر من مربی که خودش فایتر باشد میتوانم فایتر قهرمان پرورش دهد و یکی از علت اصلی عدم رشد شاگردان فایتر نبود مربی میباشد. مربی باید به روز باشد و طراحی تمرین را بداند برای تمرینات و آماده سازی روزانه، ماهیانه و سالیانه شاگردان خود برنامه داشته باشد و طبق برنامه پیش برود یعنی هر روز با برنامه وارد سالن تمرین شود.
مدیریت ضعیف مشکل اصلی ورزش رزمی استان
به نظر شما مشکل اصلی ورزشهای رزمی استان چیست؟
مدیریت مشکل اصلی ورزشهای رزمی است. یکی از ارکان موفقیت مدیریت و رعایت نظم و انضباط است. برای نمونه در آخرین مسابقه ای که تیم به مسابقات کشوری اعزام شد ورزشکاران استان هر کدام از شهرستان خود به محل مسابقات میآمدند و لباس یک شکلی نداشتیم این در حالی بود که استانها دیگر با لباس یکدست، متحد و منظم در سالن مسابقات حضور داشتند. رزمی کاران کردستانی بدون حضور در اردوهای آمادگی به مسابقات کشوری اعزام میشوند، این وضعیت زیبنده کردستان نیست که یکی از استانهای مطرح کشور در رشته های رزمی است.
از خاطرات تلخ و شیرین ورزشی خود بگوید؟
سال 91 سفر ورزشی که برای برنامه (من جیاوزام) به استانبول رفتیم، 53 نفر 11 روز در ترکیه بودیم که باعث ایجاد رفاقت شدید بین ما شد هنوز هم که به آن دوران فکر میکنم احساس شادی و خوشحالی زیادی در من میشود و کلاً سفرهای ورزشی پر از خاطرات شیرین است و خاطره تلخ ورزشی نداریم.
در رشته MMA کسی را به عنوان الگو انتخاب کردیده اید؟
بله، خبیب نور ماگومدوف از داغستان روسیه یکی از بزرگترین اسطوره های سازمان ufc و MMA است که با 29 برد و بدون باخت از این ورزش خداحافظی کرد.
از مسئولین چه انتظاری دارید؟
ورزش MMA یک رشته پرطرفدار در کردستان است که آنطور که باید میان مسئولین شناخته شده نیست و به آن توجهی نمیکنند با توجه به علاقمندان زیادی که دارد در حال حاضر چندین باشگاه در سطح شهر سنندج به صورت حرفه ای ام ام ای کار میکنند، پس نیاز است اهمیت بیشتری به این رشته بدهند و روی آن سرمایه گذاری کنند و حداقل نصف رشته های ورزشی دیگر به آن اعتبار اختصاص دهند تا ورزشکاران آن بیشتر از گذشته برای کردستان افتخار کسب کنند.
به عنوان آخرین سوال در مورد باشگاه رزمی کارن که تاسیس کردهاید، صحبت کنید؟
همیشه آروز داشتم باشگاه مجهز و تخصص برای آموزش علاقمندان تاسیس کنم آذر ماه سال 1403 به یکی از اهدافم که احداث باشگاه ورزشی بود رسیدم، باشگاه کارن با هزینه بیش از یک میلیارد تومان در 320 متر فضای ورزشی که شامل تشک کشتی، رینگ بوکس، قفس مبارزه، تاتامی، رختکن، دوش و بوفه است که بیش از 300 نفر در رشته های مختلف ورزشی بانوان و آقایان زیر نظر مربیان مجرب مشغول تمرین هستند و بزرگترین و مجهزترین سالن رزمی استان کردستان است.